180816

Jag är hemma! 
 
Det blev en kort skolvecka för min del, kände att jag bara inte orkade. Sen var min lärare sjuk igår så jag hann hem med tidiga båten istället för sena, SÅ skönt. Har fått några projektarbeten till gjorda och känner mig duktig. Känns verkligen som att jag kommer klara detta, och nu är det 113 dagar kvar till diplomutdelning, varav jag ska befinna mig i skolan 34 av dom dagarna. Vilket ju nog är galet nära examen. 
 
När jag kom hem igår städade jag upp hela lägenheten och körde några maskiner tvätt, har fortsatt i samma spår idag. Är nog allt lite knäpp, men jag älskar att städa och det gör mig ingenting att en ledig dag går åt till det. Känslan då man slår sig ner med en kopp kaffe i soffan när allt är klart, den är oslagbar. Som ni vet så älskar jag vårt hem....
 
Köket är det senaste jag snöat in mig på. Önskar mig en ny tallriksservis. 
 
 
Är väldigt tacksam över att ha en hyreslägenhet som är helt vit. Klart jag helst skulle vilja ha någon fondvägg eller så, men hellre vitt än fula tapeter. Måste tipsa om ett inköp jag gjorde på Lagerhaus i juni, det är denna kakeldekor. Piffar till det enkla tråkiga köket, superlätt att få på plats och den var inte dyr! 
 

130816

Mina sju skollediga veckor gick så himla fort. Jag sitter på ett blåsigt & regnigt Ålands Hav. Hösten kommer, liksom ångesten som kommer med den. Klart det är supermysigt med höst, levande ljus, te-mys under en filt i soffan osv. Men hösten innebär även massa skolveckor, slutprov, projektarbeten och det värsta av allt, att jag kanske inte jobbar kvar på mitt älskade HH efter augusti då mitt vikariat går ut.
 
Några mål har jag för hösten, ska försöka bocka av dem.
 
Oavsett hur min jobbsituation ser ut i september så ska jag vara ledig minst en vecka. DET förtjänar jag. 
Boka in/åka på en resa. Weekend, charter, whatever bara jag får komma iväg.
Projektarbetena ska vara klara före 15 oktober. 
Släpkort så jag och B kan åka vart vi vill ❤️
 
Hur tungt det än är, hur drygt det än känns att åka iväg varje månad så ska jag den 9december stå med mitt diplom i handen där det står Mia Gustafsson ... Hud-och Spaterapeut.
 
 

030816

Jag är livrädd för förändringar. Jag älskar mina rutiner. Är helt seriöst sjukt imponerad över alla som nu åker iväg och börjar plugga. Åker till en främmande stad, ett helt nytt hem, ny skola. ALLT är nytt. Jag har aldrig känt något behov av det, att måsta "komma iväg".
Har alltid tänkt att det skulle vara bra och kul, såklart, att dra iväg ett tag, typ ett år. Som när jag började skolan och var helt säker på att jag skulle åka och jobba i spa-avdelningen på ett kryssningsfartyg i Karibien på 9 månaders kontrakt. Äeh. Skulle aldrig ens tänka den tanken i dagens läge.
 
Känner alltid press att "vara som alla andra i min ålder", men jag är ju inte det. Hela Rock Off-veckan har jag tänkt att jag "måste gå ut för det är det man gör när man är 20". Man är inte hemma och städar en lördagkväll då. 
 
Jag måste ju börja inse att jag mår sämre av att konstant lägga den pressen på mig, jag får ju göra vad jag vill! Jag är äntligen vuxen och det innebär inte att man måste supa varje helg om man inte har behov av det. Nu när det större delen av sommaren är över, känner jag mig endast ledsen över att jag inte varit mer på stranden, umgåtts mer med familjen, inte över att jag inte hängt på krogen fre-lör varje helg. Fan.
 
 
Nu vill jag bara gå klart min utbildning, få en fast tjänst på ett jobb jag trivs med, fortsätta bostadsspara, i framtiden bygga ett hus, få barn, skaffa hund och leva som den lilla tant jag är.
 
Mia Gustafsson heter jag. Jag är utbildad hud- & spaterapeut och studerar till sjuksköterska. Jag har ett stort intresse för inredning, hatar kroppskomplex, har en mops, tränar en travhäst och tycker om att skriva. Min blogg handlar kort sagt om huden och livet.

Follow