300617

Semestertider. 

Veckorna som kommer nu så går de flesta jag känner på semester, i allt från två till fem veckor. Om jag är avundsjuk? Ja. 
 
Jag är ledig sista veckan i juli och det ska jag göra till den bästa veckan någonsin. 
 
Samtidigt har jag ändå världens bästa jobb, så jag ser inte det som "ansträngade". Det är ganska fritt och handlar även om att göra roliga saker samt vara utomhus. Nästa vecka ska jag dessutom få jobba ute i skärgården, DET ser jag fram emot. 
Tillbaka till saken så är det ändå en annan känsla att få vara ledig fyra veckor i sträck. Har aldrig upplevt det men kan tänka mig att man efter 2-3 veckor når total avslappning. Jag skulle inte tacka nej. Men om några år är det min tur och då ska jag njuta✌🏻
 
Kommande helger ska jag försöka utnyttja till max. Nästa helg åker jag upp till Söderhamn och hälsar på världens bästa Teresa. Ser så sjukt mycket fram emot det!!
 
 

att älska sig själv

En av de absolut svåraste sakerna i livet är att tycka om och trivas med sig själv. Och det finns inget som säger att det "blir bättre" med åldern heller. Jag vet både 20åringar och 50åringar med samma bekymmer. Ni vet ju hur det är. Man tittar på någon och känner "vad snackar du om!?" när dom står där och klankar ner på allt från tår till hår. Men hos sig själv hittar man konstant något det är fel på. Är rädd för att vi aldrig kommer bli nöjda.
 
Jag har så länge jag kan minnas sagt: "jag kan om jag vill", jag kan börja träna och äta hälsosamt. Säkert gå ner en par kilon och må bättre, inte vara lika trött osv.. Men gör jag inte det har jag heller ingen rätt att klaga på hur jag ser ut. Jag kan inte sitta med en påse chips i famnen och klaga på att mina lår är för stora.
 
Jag har alltid, förutom i vissa korta perioder, gjort som jag vill. Vill jag äta en gräddmunk kl 23 på kvällen, då gör jag det. Det enda är att jag nu inte har lika stort sug som förut, äter inte lika mycket och inte lika ofta längre, och därför har jag lyckats gå ner i vikt. Jag tror det handlar om att jag slutade med hormoner för 2,5 år sedan. Med hormonerna kom suget efter... allt.... ätbart.
 
Klart man alltid ser fel hos sig själv, det gör ALLA, det handlar bara om att inte fundera så mycket över det. Att männsikor som har min drömkropp drar i magen och säger "men seee". Jag ser inget fel. Jag tycker definitivt inte det är fel med kurvor. Det finns de som tycker de är för smala, medan det är en "kurvigare" persons drömkropp, och tvärtom. Ingen är perfekt och alla är bra som de är.
 
Personligheter passar oftast med kroppen de finns i tycker jag, alla är vackra och jag blir så ledsen över att höra fina männsikor vara missnöjda med sig själva.
 

220617

Blond och antagen. Det är det mina senaste dagar handlat om.

 
 Jag har inte färgat mitt hår sedan slutet av 2016. Jag är så trött på att ha ett slitet hår och att färga hela tiden. Därför beslutade jag mig för att låta håret vila, blekas av sig själv och sedan försöka uppnå en färg mer lik min egen, blond. Efter att ha traskat runt med "oranget" hår och utväxt i flera månader var det äntligen dags. Blev så himla nöjd! En omgång slingor till så blir det superb. 
 
Nu till det viktiga. Intervjun jag nämnde i senaste inlägg var en inträdesintervju till sjukskötarlinjen på Högskolan på Åland. Jag klarade inträdesprovet och tydligen intervjuerna också. Till på det var tydligen mitt betyg tillräckligt bra för igår blev jag antagen till ssk-linjen. Herregud. 
Jag är så glad men såå tudelad. Jag älskar mitt jobb och det skulle ta ont i hjärtat att sluta, samtidigt som jag vill börja bygga upp min framtid med högskoleutbildning ➡️ fast jobb ➡️ säker ekonomi ➡️ volvo, vovve, villa osv. Samtidigt som jag egentligen inte har bråttom.
 
Vi får se hur det blir. Blev otroligt glad över att bli antagen och få valmöjligheten åtminstone.
 
Mia Gustafsson heter jag. Jag är utbildad hud- & spaterapeut och studerar till sjuksköterska. Jag har ett stort intresse för inredning, hatar kroppskomplex, har en mops, tränar en travhäst och tycker om att skriva. Min blogg handlar kort sagt om huden och livet.

Follow