att älska sig själv

En av de absolut svåraste sakerna i livet är att tycka om och trivas med sig själv. Och det finns inget som säger att det "blir bättre" med åldern heller. Jag vet både 20åringar och 50åringar med samma bekymmer. Ni vet ju hur det är. Man tittar på någon och känner "vad snackar du om!?" när dom står där och klankar ner på allt från tår till hår. Men hos sig själv hittar man konstant något det är fel på. Är rädd för att vi aldrig kommer bli nöjda.
 
Jag har så länge jag kan minnas sagt: "jag kan om jag vill", jag kan börja träna och äta hälsosamt. Säkert gå ner en par kilon och må bättre, inte vara lika trött osv.. Men gör jag inte det har jag heller ingen rätt att klaga på hur jag ser ut. Jag kan inte sitta med en påse chips i famnen och klaga på att mina lår är för stora.
 
Jag har alltid, förutom i vissa korta perioder, gjort som jag vill. Vill jag äta en gräddmunk kl 23 på kvällen, då gör jag det. Det enda är att jag nu inte har lika stort sug som förut, äter inte lika mycket och inte lika ofta längre, och därför har jag lyckats gå ner i vikt. Jag tror det handlar om att jag slutade med hormoner för 2,5 år sedan. Med hormonerna kom suget efter... allt.... ätbart.
 
Klart man alltid ser fel hos sig själv, det gör ALLA, det handlar bara om att inte fundera så mycket över det. Att männsikor som har min drömkropp drar i magen och säger "men seee". Jag ser inget fel. Jag tycker definitivt inte det är fel med kurvor. Det finns de som tycker de är för smala, medan det är en "kurvigare" persons drömkropp, och tvärtom. Ingen är perfekt och alla är bra som de är.
 
Personligheter passar oftast med kroppen de finns i tycker jag, alla är vackra och jag blir så ledsen över att höra fina männsikor vara missnöjda med sig själva.
 Kom ihåg mig?
Mia Gustafsson heter jag. Jag är utbildad hud- & spaterapeut och studerar till sjuksköterska. Jag har ett stort intresse för inredning, hatar kroppskomplex, har en mops, tränar en travhäst och tycker om att skriva. Min blogg handlar kort sagt om huden och livet.

Follow