HYDRASEA

Äntligen mask-söndag! Jag lovade ju att berätta om min fuktmask, och kanske förklara vad en fuktmask innebär.
 
En fuktmask är precis som det låter, en ansiktsmask som ger massamassa fukt till huden. Det är alltid bra att köra en fuktmask men speciellt efter en starkare mask/peeling, så som Dermaceutic Mask15 som jag använder. En stark peeling/mask har tendens att torka ut huden och då är det bra med en fuktboost efteråt! Det är perfekt att köra en fuktmask två gånger per vecka. 
 
Jag använder just nu Phytomer HYDRASEA Thirst-felief rehydrating masque. Den passar alla och mättar huden på fukt och stärker huden på samma gång. Bara att applicera på hela ansiktet, ha på i 5-10min, massera in och sedan skölja av med ljummet vatten.
 
 
Mias lilla skönhetskalender
 
Onsdagar: Hårinpackning 15 min. Phytomer HYDRASEA 10min. 
Söndagar: Hårinpackning 20 min. Dermaceutic Mask15 4min. Phytomer HYDRASEA 10min. 
 
 

hårtvättardag

För någon månad sen så läste jag på en stor hårblogg att håret "vet vad det är för dag", att det är bra för håret att välja en dag att tvättas på t.ex. onsdagar. Därför har jag nu bestämt mig för att tvätta håret onsdagar & söndagar för att se om det blir friskare! Dessutom så hatar jag att tvätta håret och för att det då varken ska bli för ofta (inte så troligt) eller för sällan, så har jag nu mina hårtvättar-dagar. Är det jätte fettigt på t.ex. lördagen kör jag torrschampoo bara.
 
Jag har tjockt och, rent ut sagt, djävligt hår. Krulligt, lockigt, volymigt, frizzigt, torrt, fet hårbotten och ja, alla negativa faktorer som kan finnas i en kalufs. Sambon kallar det för tagel och det säger ju en hel del :) 
 
Jag älskar produkter som tynger ner håret. Då får lockarna antingen en fin form(inte frizzigt) eller plattat hår hålls platt. Jag är alltså tvärtemot omvärlden. Jag tvättar alltid med schampoo först såklart, men sen använder jag alltid hårinpackning istället för balsam. Det tynger ner och ger dubbeltupp med fukt till mitt burr. Funkar för mig! Jag försöker ha i den så länge jag orkar, oftast medan jag har ansiktsmask :) 
 
Hittills har jag inte sett så stor skillnad, skönt att veta vad man vaknar upp till för dag bara haha..

Mask15

Har i några veckor nu längtat till varje söndag. Kanske inte just denna söndag för då bär det av till Stockholm för en skolvecka som är den värsta och mest avgörande av dom alla; fyra praktiska slutprov och ett skriftligt slutprov. Känns jobbigt att resa och jobbigt att åka också, men är nog otroligt peppad på samma gång då det är NÄSTSISTA VECKAN!!! Snart är jag hudterapeut :) 
 
Min största oro är det skriftliga provet samt det ena praktiska som är 'ansiktsapparatur'. Alltså jävulens påfund i mina ögon. Kan ingenting om strömmar eller svarta och röda kablar känns det som. Siktar på godkänt som vanligt bara haha!
 
Tillbaka till varför jag längtat till söndagarna så mycket;
this facemasque!!!! Mask 15 från Dermaceutic. Peelande/djuprengörande/porsammandragande. Passar fet eller blandhy. Jag använder den en gång i veckan då den är rätt stark och min hy inte är van vid SÅ mycket syra. Rätt dyr men den är ett litet tips iaf! Den är prisvärd kan jag lova :) Efteråt brukar jag köra en fuktmask, som jag även använder på onsdagar, kan berätta mer om det i ett annat inlägg.
 
 
Mia Gustafsson heter jag. Jag är utbildad hud- & spaterapeut och studerar till sjuksköterska. Jag har ett stort intresse för inredning, hatar kroppskomplex, har en mops, tränar en travhäst och tycker om att skriva. Min blogg handlar kort sagt om huden och livet.

Follow